GASTROENTEROLOGIJA

Gastroenterologija u poliklinici Naissa

Gastroenterologija je grana interne medicine koja proučava bolesti organa za varenje (digestivnog trakta). U ovu grupu oboljenja svrstavaju se bolesti jednjaka, želuca, tankih i debelog creva, jetre, žučne kese, žučnih puteva i pankreasa. Gastroenterološki pregled je bezbolna, neinvazivna i važna dijagnostička metoda koja se koristi je ultrazvuk stomaka, pored anamneze i kliničkog pregleda.

Gastroenterološka ordinacije u poliklinici Naissa u Nišu opremljena je najsavremenijom aparaturom za izvodjenje endoskopskih procedura (kolonoskopija i ezofago-gastro-duodenoskopija) sa i bez analgezije, što omogućava da se prevazidje neugodnost pregleda i bol pri pregledu. Tim koji izvodi gastroenterološke procedure predvodi Dr sc. med. Branko Bajagić, specijalista interne medicine – subspecijalista gastroenterolog, sa svojim timom.

Gastroskopija, poznata još kao gornja endoskopija i ezofagogastroduodenoskopija je postupak koji omogućuje gastroenterologu da detaljno pregleda vaš jednjak, želudac i dvanaestopalačno crevo, ovo je još uvek najbolja i najtačnija metoda za analizu, a traje vrlo kratko, iako je malo neugodna, potpuno je bezbolna. Gastroskopija je zasad nezamenjiva jer daje najbolji uvid u promene unutar šupljih organa gornjeg dela probavnog trakta, dok radiologija može bolje prikazati promene u motoričkoj funkciji organa. Ultrazvuk stomaka detaljno prikazuje: jetru, žučnu kesu, žučne puteve, pankreas, slezinu, bubrege, trbušnu aortu, dvanaestopalačno crevo, eventualno nakupljanje tečnosti u trbuhu.

Gastroenterolozi subspecijalisti koji obavljaju preglede

Usluge dijagnostike i lečenje gastroenteroloških bolesti

  • Pregled subspecijaliste gastroenterologa

  • Ultrazvuk abdomena

  • Laboratorijske analize

Zakažite pregled kod gastroenterologa specijaliste

Kućne posete gastroenterologa i našeg stručnog tima

Zdravlje je na prvom mestu, a uz nas na gastroenterološki pregled više ne morate da čekate. Naši doktori, specijalisti interne medicne, subspecijalnosti gastroenterolozi, na usluzi su Vam u pravom trenutku kad imate zdravstveni problem! Naša ekipa za posete na terenu je dostupna u bilo koje doba dana, tokom cele nedelje uključujući i vikend, tako da na zahtev možete dobiti zdravstvenu uslugu u svom domu.

Stručni tim lekara koji vrše kućne posete pacijenata može da obavi sledeće zdravstvene usluge na terenu (u Vašem stanu ili kući): specijalističke preglede, obradu i previjanje rane, davanje terapije u kućnim uslovima uključujući i injekcije i infuzije, merenje i kontrolu krvnog pritiska, merenje i kontrolu šećera u krvi, EKG kao i vadjenje krvi za laboratorijske analize. Ovakve kućne posete posebno su pogodne za starije i teže pokretne bolesnike.

Cene usluga iz oblasti gastroenterologije

U poliklinici Naissa opremljeni smo savremenim aparatima najnovije generacije, a našim pacijentima nudimo usluge procene, analize i preporuke za lečenje i dalje praćenje bolesti. Naš tim eminentnih stručnjaka i vrhunskih lekara subspecijalista gastroenterologije, uz pomoć najsavremenije opreme, brine o vašem zdravlju i pruža medicinske usluge po pristupačnim cenama. Neke od tih usluga se mogu obaviti na terenu, kod pacijenata u kući ili stanu.
Pogledajte cenovnik

Priprema pacijenta za gastroskopiju i gastroenterološki pregled

Gastroskopija je pregled koji se rutinski obavlja, na klinikama to se vrši ambulantno. Kako bi doktor gastroenetrolog dobro video sluzokožu želuca i dvanaestopalačnog creva, želudac pacijenta mora biti potpuno prazan. Da bi se ispraznio želudac, pacijent mora da sledi uputstva o pripremi za gastroskopiju. U principu, ne smete se jesti ni piti ništa šest do osam sati pre testa, da se ne puši i ne koristi žvakaća guma. Može biti dopušteno konzumirati poneki gutljaj vode, ali do 2 sata pre pregleda. Ako pacijent uzima lekove (npr. tablete za krvni pritisak), uzmju se kao i obično, sa malim gutljajem vode, osim ako doktor izričito zabrani, možda prilagodi dozu lekova ili da neke lekove privremeno prestane da uzima pre pregleda. Pacijent bi trebao upozori svog doktora ili medicinsku sestru ako je alergičan na bilo koji lek ili ako imate astmu, ekcem ili ako uzima lekove koji razredjuju krv. Gastroskopiju je moguće obaviti i u blagoj lokalnoj anesteziji, ali i u kratkotrajnoj opštoj intravenskoj anesteziji, koja se u svetu sve više preporučuje kako bi se osiguralo da je pacijent opušten i da ne osećate bol ili nelagodnost tokom ovog bezbolnog ali dosta neprijatnog postupka.