LEČENJE BOLA I TERAPIJA

Multidisciplinarni pristup i uspešno lečenja bola

Bol je najzastupljeniji simptom pacijenata koji boluju od mišićno-skeletnih bolesti i najčešći je razlog da zatraže pomoć lekara. Ako se akutni bol ne leči na vreme, poprima hronični karakter. Hronični bol predstavlja “biofiziosocijalni fenomen”. Dugotrajni bol prvo uzrokuje otežanu i ograničenu pokretljivost zglobova, smanjeno kretanje, jutarnju ukočenost i dovodi do funkcijske nesposobnosti. U daljem toku bol uzrokuje loš san, depresiju, zamor, anksioznost, strah, zavisnost od lekova, zavisnost od porodice, neraspoloženje ali i veliki finansijski teret. Neadekvatno i nepravovremeno lečenje hroničnog bol dovodi do lošeg kvaliteta života.

Veliki broj ljudi barem jednom u životu oseti bol a da pri tom ne zna uzrok bola. Signal na odredjeni zdravstveni problem je upravo bol, zbog toga se nikako ne sme olako shvatiti, naročito ako je u pitanju učestali bol.

Poliklinika Naissa je specijalizovana medicinska ustanova za dijagnostiku i lečenje akutnih i hroničnih bolova, u okviru koje postoji zaseban kabinet koji se bavi isključivo terapijom bola, kao i poboljšanjem kvaliteta života naših pacijenata. Kod nas, pacijent na jednom mestu može da u potpunosti i trajno reši problem bola! Multidisciplinarni pristup pacijentu u terapiji bola, omogućava da lekari različitih specijalnosti (fizijatri, ortopedi, reumatolozi) u okviru svog domena, zajedničnim snagama, iskustvom i terapijskim metodama, doprinose uspehu u lečenju bola i trajnom poboljšanju kvaliteta život pacijenata.

Pored tima iskusnih stručnjaka, lekara specijalizovanih za lečenje akutnih i hroničnih bolnih stanja, u poliklinici Naissa primenjujemo najnovije i najdelotvornije dijagnostičke i terapijske procedure, a takodje posedujemo i najsavremenije aparate koji su svetski standard za lečenja bola.

Šef kabineta za lečenje bola

Dijagnostičke procedure i terapijske metode za lečenje bola

 • Terapija matičnim – stem ćelijama

 • Neinvazivno i minimalno invazivno lečenje bola

 • Dekompresiona terapija kičme

 • Blokada kičme

 • Dubinska blokada kičme

 • Mobilizacija – nameštanje kičme

 • Blokade perifernih nerava

 • Blokada “trigger tački”

 • Pojedinačna blokada zglobova

 • Blokada fasetnih zglobova

 • Teniski lakat lečenje plazma PRP terapijom (lateralni epikondilitis)

 • PRP plazma terapija za lečenje bola

 • Lečenje lumbalnog i cervikalnog hroničnog bolnog sindroma

 • Lečenje Diskus hernia

 • Lečenje bola nakon operacije diskusa

 • Lečenje polidiskopatija

 • Lečenje sindroma karpalnog tunela

 • Lečenje pareze peronealnog nerva – pad stopala

 • Lečenje bola u peti i bola u ramenu

 • Bol uzrokovana osteoporotičnim prelomima

 • Komplementarna terapija (akupunktura)

 • Elektrostimulacija

Želite da se trajno rešite bola? Zakažite pregled

Cene ortopedskih usluga, terapije i lečenja bola

U poliklinici Naissa opremljeni smo savremenim aparatima najnovije generacije, a našim pacijentima nudimo usluge procene, analize i preporuke za lečenje i dalje praćenje bolesti. Naš tim eminentnih stručnjaka i vrhunskih lekara specijalista ortopedije, fizikalne medicine i rehabilitacije, uz pomoć najsavremenije opreme, brine o vašem zdravlju i pruža medicinske usluge po pristupačnim cenama. Neke od tih usluga se mogu obaviti na terenu, kod pacijenata u kući ili stanu.
Pogledajte cenovnik

Terapija bola u poliklinici Naissa

Specijalne metode koje primenjujemo u terapiji bola

 • Dekompresiona terapija kičme (DTK)

  Dekompresiona terapija kičme je jedna od najefikasnijih metoda za lečenje bola u kičmi. U pitanju je neoperativno lečenje bola u kičmi, sa vrlo visokom stopom uspešnosti, čak i do 75-85%. Dekompresijski tretman kičme u kombinaciji sa fizikalnim procedurama za rešavanje problema bola, u nekih 10ak tretmana daje izuzetne i dugotrajne rezultate.
  DTK je neinvazivna tehnika kojom se deluje na uzrok problema primenom mehaničke sile povećava prostor izmedju pršljenova cikličnim fazama trakcije i relaksacije, što utiče na povećanje visine diska i čime se postiže dekompresija nerava.
  Najbitniji efekat ove terapije je vakuum efekat unutar diska koji nastaje povećanjem medjuprostora za oko 1-2 mm istezanjem. Vakuum efektom postižemo da se ispupčenje koje je nastalo izvan normalnih granica diska povuče unutar njega i pomoću nastalog  negativnog pritiska se tu i zadržava i omogućava vraćanje hranljivih sastojaka i kiseonika nazad u disk. Primenjujući laganu trakciju i razvlačenje prostora izmedju pršljenova, oslobadjamo pritiska i opterećenja živce/nerve u kičmenom stubu, što rezultuje momentalnim olakšanjem i prestankom bola kod pacijenata.
  U poliklinici Naissa imamo adekvatne najsavremenije aparate za primenu dekompresione terapije kičme, ekstenzomate, a detaljnije o DTK terapiji pročitajte na ovoj strani.
 • Su Jok terapija (akupunktura)

  Su Jok ili Su Đok terapija je alternativna metoda za terapiju bola i ima široku primenu u medicini. Ova terapija nema kontraindikacija, niti neželjenih efekata. Vodi poreklo iz Koreje, a začetnik metode je Prof. Park Džae Vu (Park Jae Woo) koji je prvi put svoju metodu u svetu prezentovao 1984. godine, dok je na našim prostorima počela da se primenjuje od 1993. godine.
  Terapija Su Jok metodom je u stvari tretman odgovarajućih zona i bioaktivnih tačaka na dlanovima/šakama (Su) i stopalima (Jok). Postoje različiti načini obavljanja ovog tretmana kao i više različitih sredstava, medju kojima su kupunkturne iglice, dijagnostički štapići, akupresura dlana i stopala, magneti, bilje, boje, semenke, elastični prstenovi za masažu, itd. Pored korespodentnih zona kao što su osnovni sistem i insekt sistem, Su Jok tretman se može obavljati i putem energetskih biomeridijana, zglobnih meridijana i linija dlana.
  Teorija Su Jok terapije kaže da se svi organski i meridijanski tokovi u telu se nalaze i na šaci (Su) i na stopalu (Jok) i da su to korespodentne zone, tako da lako možemo pronaći bolnu tačku koja je analogna mestu na telu ili organu i onda raditi odgovarajuću terapiju.